referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Nedeľa, 20. augusta 2017
Diabol Tasmánsky
Dátum pridania:12.12.2011Oznámkuj:12345
Autor referátu:Stanly
 
Jazyk:SlovenčinaPočet slov:155
Referát vhodný pre:Základná školaPočet A4:0.4
Priemerná známka:2.92Rýchle čítanie:0m 40s
Pomalé čítanie:1m 0s
 

Opis:

Diabol Tasmánsky patrí ku vačkovcom. V súčastnosti žije len v Tasmánii. Jeho potrava väčšinou zahrnuje mäso. Je to malé zavalité zvieratko. Jeho hnedočierna srsť vzhľadom trochu pripomína medveďa. Masívnú hlavu z dobre vyvinutími žuvacími svalmi používa na lovenie. Zuby su silné, prispôsobené na drvenie kostí. Rypáčik je ružovkastý. Na krku po bokoch a vzadu má škvrny bielej farby. Krátke tučné nožičky s dlhými pazúrmi používa tiež na lov. Na lov potravy sa vyberá zväčša v noci, kedy mu hrozivo svietia jeho čierne oči. Jeho dľžka tela je 500-560 mm. Dľžkou pripomína psa. Dľžka chvosta je približne 260 mm. Hmotnosťou tiež pripomína psa a je to 4-9 kg. Po vyhynutí vakovlka je Diabol Tasmánsky najväčším žijúcim vačnatím dravcom na Zemi.
 
Copyright © 1999-2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.